Jörgen

Jørgen Olsson

Showkapten

Utbildning & erfarenhet: Jørgen kommer från Kongsvinger, Norge. Han har utbildning från Musikalteaterlinjen på Balettakademien i Göteborg och har medverkat i musikalerna Les Miserables, Saturday Night Fever, Sound of Music, Last 5 Years, Evita och Billy.

Kuriosa: Jørgen har gjort mer än 1000 shower i olika sammanhang runt om i Norge och Sverige. Detta är Jørgens fjärde år här på Wallmans.

Aniela

Anniela Andersson

Artist

Utbildning & erfarenhet: Anniela flyttade från Skåne till Stockholm som 18-åring och har jobbat på både musikal- och klubbscenerna här. Nu gör hon sitt andra år på Wallmans och hon är precis färdigutbildad vid Kulturamas musikalutbildning.

Kuriosa: 2011 ställde hon upp i Melodifestivalen med bidraget ”Elektrisk”.

Emelie

Emilie Larsson

Artist

Utbildning & Erfarenhet: Kommer från Ludvigsborg i Skåne. Har gått på Lunds dans- och musikalgymnasium, Musikteaterskolan i Bjärnum och slutligen musikallinjen på Balettakademien.

Kuriosa:
Vid sju års ålder klädde Emilie sin hund i vit klänning och fick hela sin familj att delta i bröllopsceremonien. De firar sin 19-åriga bröllopsdag i år.

 

Erik

Erik Persson

Artist

Utbildning & Erfarenhet: Erik är 27 år och kommer från Veberöd i Skåne. Han gick musikestetisk linje på Spykengymnasiet i Lund och därefter Musikteaterskolan i Bjärnum. Herr Persson har medverkat i Musikalen Blodsbröder, spelat Rolf i Sound of Music, hunnit med två säsonger med Garbos Dinnershow på Gran Canaria och även rockat rumpan i Sveriges hetaste rockshow Rock The Night!

Kuriosa: Erik har jobbat med massa spännande saker innan Wallmans utöver artisteriet. Brevbärare, fårskötare, målare, snickare och dräng finns på hans CV.

fofo

Fouzia ”Fofo” Rakez

Cirkusartist

Utbildning & Erfarenhet: Fofo kommer från Stockholm. Är halvfinsk och halvtunisisk. Hon började med gymnastik redan som 6-åring och vann silver i truppgymnastik när hon var 14. Har gått 3-årigt cirkusgymnasium och efter det en 3-årig cirkusutbildning. De senaste fem åren har Fouzia turnerat över hela världen med Cirkus Cirkör och australiensiska La Soirée.

Kuriosa: Den absolut coolaste plats Fofo jobbat på var Sydney Operahouse under tio veckor.

Robert

Robert Lukian

Artist

Utbildning & erfarenhet: Robert beskriver sig själv som ”liten i åldern, 22 år, men stor på jorden!” Han är uppvuxen i Malmö där han läste till kock, musiken har dock alltid legat Robert varmt om hjärtat och han är musikaliskt skolad av sin pappa. Robert har jobbat som låtskrivare, pianist och sångpedagog samt även varit två säsonger på Golden Hits. Nu ser han verkligen fram emot att få utvecklas tillsammans med ett nytt härligt gäng här på Wallmans i Stockholm.

Kuriosa: Robert har många talanger, han är även en hejare på att sjunga opera. 

Amanda

Amanda Eriksson

Artist

Utbildning & Erfarenhet: Amanda är kommer ifrån och är uppvuxen i Östersund. Hon studerade på två olika folkhögskolor. Rock- och poplinjen i Nyköping och på Rockmusikerlinjen här i Stockholm. Hon har också hunnit med att göra tre säsonger med Sunwing på Gran Canaria, i Turkiet och Thailand.

Kuriosa: Om Amanda fick välja skulle hon äta cupcakes och lasagne varje dag och leva i Harry Potters värld med Beyonce och Prince som bästa vänner.

carl

Karl Mellqvist

Tekniker & saxofonist

Utbildning & erfarenhet:  Karl från Norrtälje är saxofonist och trummis i grunden. Han studerade till musikproducent/ljudtekniker på Stockholms Musikkonservatorium och har jobbat i studio med bland annat Robert Wells och Stefan Andersson. På Wallmans jobbar Karl som livetekniker och håller många bollar i luften.

Kuriosa: Karl kan även baka tårtor, bygga hus och gjuta med stål.