Ensemble

erik persson

Showkapten

Utbildning & Erfarenhet: Erik är 28 år och kommer från Veberöd i Skåne. Han gick musikestetisk linje på Spykengymnasiet i Lund och därefter Musikteaterskolan i Bjärnum samt på Performing Arts School i Göteborg. Herr Persson har medverkat i Musikalen Blodsbröder, spelat Rolf i Sound of Music, hunnit med två säsonger med Garbos Dinnershow på Gran Canaria och även rockat rumpan i Sveriges hetaste rockshow Rock The Night!

 

Kuriosa: Erik har jobbat med massa spännande saker innan Wallmans utöver artisteriet. Brevbärare, fårskötare, målare, snickare och dräng finns på hans CV.

tove

Dansare

Utbildning & erfarenhet: Tove är 23 år och kommer ifrån Jönköping. Hon gick yrkesdanslinjen på Balettakademien i Stockholm. Hon har arbetat som frilansdansare och koreograf i både Sverige och Norge. 

Kuriosa: Hon är ett exceptionellt stort Harry Potter-fan och hennes spirit animal är en FågelFenix. 

Julia Öhman

Artist

Utbildning & erfarenhet: Julia är 28 år gammal och kommer från Tullinge i Stockholm. Hon var redan vid tidig ålder bestämd över att det var scenen hon ville stå på och började som liten ta hobbyklasser på Dans Compagniet. Kort efter teatergymnasiets slut så sökte hon till Balettakademien i Göteborg. Kom in och började resan mot musikalartist. Efter yrkesutbildningen har hon jobbat på ställen som Garbos, Color Line och självklart också på Golden Hits.

Kuriosa: Vill du bli Julias vän ska du bjuda henne på en riktigt god espresso eller cortado. Kaffe är nämligen en stor och viktig del av Julias vardag. En god espresso kan få henne att må bra hela dagen!

johan huumonen

Artist

Utbildning & Erfarenhet: Johan är 26 år gammal, född och uppvuxen i Stockholm. Johan startade sin karriär som servitör på Wallmans Stockholm redan 2010. Han har undertiden hunnit göra tre säsonger för Ving, utbildat sig i ämnet musikal, frilansat som både make-up artist och koreograf. Han har precis gjort två säsonger på Wallmans i Oslo men är nu tillbaka där allt en gång började.

Kuriosa: Johan har ett oskyldigt intresse för bilar. Drömmer om att bli biljournalist och programledare i TopGear. 

simone brandstedt

Artist

Utbildning & Erfarenhet: Simone är 26 år och kommer ifrån Vimmerby i Småland. Hon gick musikestetisk linje på gymnasiet i Hultsfred och har i tillägg till det pluggat sång och musik 1 år på Nyköpings folkhögskola och 2 år på Skurups folkhögskola. Simone har jobbat som demo- och studiosångerska i Malmö och Stockholm samt gett ut musik under artistnamnet Simone Brandy. Hon har även gjort en säsong på Wallmans i Oslo.

Kuriosa: När Simone var liten ville hon bli skådespelerska och kunde alla Robert Gustavssons sketcher utantill. Hon är även en hejare på limbo samt att sjunga med munnen stängd. 

alex falk

Artist

Utbildning & Erfarenhet: Alex Falk är 37 år. Är uppväxt i Stockholm. Han har sjungit sedan han lärde sig prata. Och underhållit familj och släkt så mycket han kunnat. Han gick på Stockholms musikkonservatorium (Rytmus)  Gymnasium. Man har sett Alex i musikalen Rent på Götalejon. Han spelade även den galna buttlern Jacob i musikalen La Cage aux folles på Göteborgsoperan. Han kom på 10e plats i Idol 2004. Turnerat Sverige runt. Samt inledde EM i handboll 2017 som programledare och Artist i kanal3. Alex har hoppat fram och tillbaka på Wallmans. Detta blir hans åttonde år.

Kuriosa: Något hemlig kuriosa är att han spelat Handboll och Fotboll i åtta år. Samt jobbat som Receptionist på TeliaSonera och banken SEB.

Amanda Eriksson

Artist

Utbildning & Erfarenhet: Amanda kommer ifrån och är uppvuxen i Östersund. Hon är 25 år och har studerat på två olika folkhögskolor. Rock- och poplinjen i Nyköping och på Rockmusikerlinjen här i Stockholm. Hon har också hunnit med att göra tre säsonger med Sunwing på Gran Canaria, i Turkiet och Thailand.

Kuriosa: Om Amanda fick välja skulle hon äta cupcakes och lasagne varje dag och leva i Harry Potters värld med Beyonce och Prince som bästa vänner.

isidor OLSBJÖRK

Magiker

Utbildning & Erfarenhet: Isidor är 21 år gammal och började utforska magins fantastiska värld vid 11 års ålder. Efter att på TV ha sett en trollkarl som fick en stålkula att sväva ville Isidor lära sig göra samma sak, några dagars övning senare inför en uthållig familj som publik så fick han tills sist en julgranskula att sväva i vardagsrummet. Isidor fortsatte att öva på och uppträda och som 15åring mottog han förstapriset i svenska mästerskapen i close-upmagi, både junior och seniorklassen! 

Kuriosa: Utöver att stå på scen som magiker så har han även sysslat med ståuppkomik på olika scener runt om i landet, komik värderas lika mycket som förundran när Isidor underhåller. 

  

oskar nyman

Gitarrist, Sång, Scentekniker

Utbildning & Erfarenhet:Oskar är 22 år och kommer ifrån Vallentuna i Stockholm. Han gick estetisk linje med musikinriktning på Tibble gymnasium och gjorde sin första säsong på Wallmans för 3 år sedan direkt efter studenten. Han ser nu fram emot sitt fjärde år.

 Kuriosa:Att spela gitarr kräver också en del uppvärmning och Oskar har konstaterat att Rubiks Kub är ett effektivt sätt att få fingrarna varma. Detta har resulterat i att han nu blivit väldigt bra på Rubiks kub och har en rekordtid på 34 sekunder.

Karl Mellqvist

Tekniker

Utbildning & erfarenhet: Karl från Norrtälje är saxofonist och trummis i grunden. Han studerade till musikproducent/ljudtekniker på Stockholms Musikkonservatorium och har jobbat i studio med bland annat Robert Wells och Stefan Andersson. På Wallmans jobbar Karl som livetekniker och håller många bollar i luften.

Kuriosa: Karl kan även baka tårtor, bygga hus och gjuta med stål.