Artisterna på Wallmans 2020

Du kan förvänta dig det oväntade och en sak är säker, vi vill överraska, underhålla och ge dig en upplevelse som överträffar dina förväntningar! Redan när du anländer till oss tar våra stjärnor emot dig. Artisterna, som även är kvällens serveringspersonal, är era personliga guider under en resa genom decennier av musik till smakerna av en välkomponerad överraskningsmeny. Maten är minst lika viktig som showen.AnTON ERIKSSON
Det här charmtrollet är 25 år gammal och kommer från den sörmländska lilla sommarstaden Trosa. Hans intresse för musik växte fram när han som liten fick sin första gitarr och startade ett Hardcoreband i gäststugan på bakgården. Anton ville helst sjunga och spela alla instrument samtidigt, vilket han snabbt förstod kunde bli ganska omöjligt.
När han var 17 år såg han för första gången Kristina från Duvemåla och där och då bytte genreintresset helt från Hardcore till Musikal. Bandet splittrades och Anton började några år senare på Stockholms Musikalartist Utbildning.
Nu gör han sitt andra år på Wallmans Stockholm, och vi får se hur många instrument han tänker spela samtidigt.
Letar ni efter Anton hittar ni honom vid närmaste piano där han kan spendera hela dagar.
Anton är en jäkel på att måla och han gör även en riktigt god Carbonara!Andrea Jayakrishna
En go’ Göteborgare som äntligen har tagit sig till storstan.
Andrea gick sin utbildning på Balettakademien i Göteborg. Strax efter sin examen debuterade hon i sin favoritmusikal ”HAIR” på Göteborgsoperan. 

Säsongen därpå medverkade hon i ”The Phantom of the Opera” och var dessutom cover för rollen Meg Giry.  Senast såg man henne i huvudrollen i rymdmusikalen ”Return to the Forbidden Planet” som också sattes upp på Göteborgsoperan.
På fritiden hittar du henne ute i naturen eller på en yogamatta. Andrea bangar aldrig ett bad, men i havet förstås! Nu är hon taggad på att få rocka loss på Wallmans!ANNA KNUTSSON
Anna är 30-åringen från Kristianstad, Skåne men bosatt i Stockholm sedan 5 år tillbaka. Hennes musikaliska resa började redan på dagis med hitlåten ”han satte foten i en potta”. Sedan fortsatte uppväxten med ett stort intresse för sång, dans och teater. Anna är utbildad musikalartist från Balettakademien i Göteborg. Hon har haft huvudrollen i musikalerna Rock Of Ages och We Will Rock You och även sjungit på kryssningsfartyg i Sverige och i Norge. 

Ni kan även kalla henne löjtnant Anna då hon är utbildad fältartist inom försvarsmakten.
Om Anna fick drömma skulle hon ha en gokartbana, vingård och en lösgodisaffär.
Så swish och massa dricks går bra under kvällen.
Anna är supertaggad för sitt andra år på Wallmans Stockholm.FILIP Pettersson
Här har ni Filip, vår vikarierande ljudtekniker som nu äntligen kliver ut på Wallmans-scenen! Hans musikaliska resa började redan som barn inom kör och i olika band. Denna långhårige solstråle är 27 år och avslutade i våras sin utbildning på musikhögskolan i Örebro, där han studerade till musikproducent. Förutom att stå på scen producerar han olika artisters musik i sin studio, repar med sitt band och då och då står han på händer och gör volter, som den gymnast han också är. Han spelar ett flertal instrument, är självutnämnd mästare på ärtsoppa och en vacker dag turnerar han land och rike runt i en husbil. Nu kör vi!
Jonna OHLSSON
25 år, born and raised i Eskilstuna. I tidig ålder började Jonna ta sina första danssteg och i vardagsrummet sattes det upp mängder av musikaler tillsammans med hennes grannar, där hon både var regissör och huvudroll. I tonåren fann Jonna intresset i tävlingsdans, vilket ledde till landslaget i Disco Dans. Efter många resor runt i Europa på VM och EM bestämde hon sig för att sluta med tävlingsdans och istället börja på Balettakademien i Stockholm. Efter studierna har Jonna undervisat, jobbat som dansare, koreograf och nu gör hon sitt första år på Wallmans Stockholm. Utöver dansen älskar Jonna zombiefilmer och kan utan problem ägna timmar åt Candycrush.
HENRIC FLODIN
Henric har tidigare jobbat som artist här hos oss på Teatergatan år 2015, och han säger att ingen är gladare än han över att få komma tillbaka till sitt andra hem här på Wallmans Stockholm.

28-åriga Stockholmskillen Henrics resa startade efter att han 6 år gammal, tittade på programmet Småstjärnorna. Han talade då om för sina föräldrar att han också ville dansa och sjunga som barnen på tv gjorde. Inga blev mer förvånade än hans föräldrar, då Henric var ett blygsamt barn av rang. Men när den blyga killen ställde sig på scenen för första gången insåg de att han vara född att stå på scen. Karriären sköt iväg redan i tonåren, då Henric var en av medlemmarna i pojkbandet Youngblood som tävlade i Melodifestivalen 2012. Därefter slutförde han sin 3-åriga Yrkesutbildning på Stockholm Musikalartist Utbildning och tog klivet ut i musikalvärlden.
Han har medverkat som ensemble och även understudy till huvudroller i bland annat Priscilla Queen of the Dessert, Kinky Boots, Billy Elliot, och Spelman på Taket på teatrar som Malmö Opera, Göta Lejon och Stadsteatern i Stockholm. Samtidigt som Henric jobbar här, utbildar han sig till Personlig tränare och Kostrådgivare. Han älskar att baka, men älskar främst att äta bakverken.
Välkommen tillbaka underbara Henric!malin eliason
Den här härliga västgöten heter Malin, är 31 år och Wallmans Stockholms Showkapten. Eftersom hon är uppvuxen i Mariestad så förstår du redan nu vilken öl du ska beställa om du får henne som din servitör. Malin har jobbat både på Wallmans i Oslo och på Golden Hits och nu är det hennes andra år här på Teatergatan. När Malin var sex år fick hon frågan av Agneta Sjödin, ”Vad ska du bli när du blir stor?” Svaret var självklart, och ända sedan den dagen i Småstjärnorna var det aldrig något tvivel om att Malin skulle bli artist. Nu lever hon sin dröm varje dag och hennes favoritnummer i showen är, precis som Hasse Wallmans, fira-numret. Malin har gröna fingrar, älskar jul, är besatt av skrattrynkor och drömmer om att bli hockeyproffs i NHL.JOHAN BECH
Johan växte upp i Högdalen, tre stenkast från där Thåström växte upp. Att Johan började sjunga i flera band är kanske därför inte så konstigt. Efter att ha sett en show på dåvarande Wallmans Salonger fick han upp ögonen rejält för showbiz. Via bland annat Dinnershow i Örebro och på Gran Canaria, musikaler i Tyskland och Österrike, flertalet svängar på kryssningsbåtar samt Golden Hits är cirkeln äntligen sluten och Johan är tillbaka där allting en gång började: Wallmans på Teatergatan. När Johan inte står på scen så tränar han gärna. Ni kan även utmana honom i ett parti schack, så länge ni bjuder honom på en god, helst rejält rökig whiskey.Karl Mellqvist
Karl gör sin 12:e premiär på Wallmans Stockholm. Från att enbart arbeta med ljudet så har hans arbetsuppgifter utvecklats till att innefatta allt från tillverkning av backtracks till ljusprogrammering, men även att skapa hela shownummer från grunden.
Tidigare har Karl tjänat sitt uppehälle som bagare, gjutit stål och aluminium men även byggt timmerhus. Den första planen var dock att bli jazzsaxofonist och trummis, men efter några år insåg Karl att det var smartare att vidga sina vyer och utbildade sig till ljudtekniker och musikproducent år 2003. Sedan dess har Karl spelat in både kända och okända artister vid sidan av Wallmans i en professionell studio.Till alla er som kommer till Wallmans säger Karl, ”vi hörs”.tove ahl – REpetitör/KOREOGRAFpeter björk – PRODuCENT