Artisterna på Wallmans 2020

Du kan förvänta dig det oväntade och en sak är säker, vi vill överraska, underhålla och ge dig en upplevelse som överträffar dina förväntningar! Redan när du anländer till oss tar våra stjärnor emot dig. Artisterna, som även är kvällens serveringspersonal, är era personliga guider under en resa genom decennier av musik till smakerna av en välkomponerad överraskningsmeny. Maten är minst lika viktig som showen.

Erik Persson

29-årige Erik kommer från Veberöd i Skåne. Musikintresset exploderade när han som liten brölade punk- och rocklåtar i vännernas källare.
Han har sedan dess examinerats från Performing Arts School i Göteborg, vallat får i Småland, delat ut post i Köpenhamn, showat på Gran Canaria, härmat en motorsåg i TV, bestigit berg i Norge och spelat en hel massa dator- och tv-spel i sitt hem.
Erik tar sig överallt med cykel. Vill du hänga med på en tur så går det bra, men trimma hojen, för det går fort! Erik, som också är showkapten, gör sitt fjärde år hos oss.

Amanda eriksson

En sprudlande 27 åring med rötterna i Norrland – där har ni Amanda Eriksson! Från tonårslivet i Östersund flyttade Amanda efter studenten för att påbörja sin musikaliska resa.
Nyfiken och social har hon tagit sig an många utmaningar på vägen, bl.a. studerade hon både i Nyköping och Stockholm innan hon gav sig ut i världen och showade på Sunwings familjehotell.
Borta bra men hemma bäst? Absolut!
Livet i Sverige kallade och nu gör Amanda sitt fjärde år som artist på Wallmans Stockholm
Utöver artisteriet så drömmer Amanda om att en dag skriva en bok, lära sig kick-boxning och att få ta en kaffe med J.K. Rowling.

johan huumonen

Inte bara en stjärna utan a force to be reckoned with!
Redan för 20 år sedan ställde sig den nu 27 åriga Johan Huumonen sig på scenen för första gången som skådespelare på Kungliga Operan och precis myndig kastade han sig ut i en minst sagt spännande frilanskarriär, både på och av scener runt om Europa som koreograf, dansare och sångare, och både framför och bakom kameran som modell och make up artist.
Under hela perioden var Wallmans Stockholm ett andra hem för Johan som i  flera år gästspelade som servitör. Efter att ha entrat scenen på Wallmans Oslo för tre år sedan, där han snart blev omtalad i både nöjesbilagor och bland ”it-folket” för sin karisma, gyllene lockar och inte minst sitt flashdance-nummer plockade vi äntligen hem vår golden boy till vår egna scen, så vi nu kan erbjuda en show som bara Johan kan leverera. Enjoy!

isidor olsbjörk wallmans

Isidor Olsbjörk

Frölundas bästa, eller ja VÄSTRA Frölundas bästa magiker heter Isidor Olsbjörk! Som elvaåring blev Isidor helt förälskad i konstformen vi kallar för magi och fem år senare mottog han första priset i SM i close-upmagi, både junior och seniortiteln!
Nu som tjugotvååring gör han sitt andra år på Wallmans Stockholms fantastiska scen med en repertoar som består av allt från de tramsigaste lustigheterna till de svåraste av fingerfärdighets konster.
Du som besöker får ta del av Isidor på både scen och precis framför din egen näsa, Isidor minglar nämligen runt och sprider göteborgsk magi i lokalen under hela kvällen.

anna knutsson

Anna Knutsson är 29-åringen från Kristianstad, Skåne men bosatt i Stockholm sedan 4 år tillbaka. Hennes musikaliska resa började redan på dagis med hitlåten ”Han satte foten i en potta”.
Sedan fortsatte uppväxten med ett stort intresse för sång, dans och teater.
Anna är utbildad musikalartist från Balettakademien i Göteborg och har haft huvudrollen i musikalerna Rock Of Ages och nu senast We Will Rock You. Även sjungit på kryssningsfartyg i både Norge och Sverige. I somras utbildade hon sig till Fältartist inom Försvarsmakten, så med det välkomnar vi Löjtnant Anna till hennes första år på Wallmans. 
Vill du göra Anna riktigt glad så bjud henne på efterrätten Creme Brulée eller köp en stor påse lösgodis. Surt och salt är hennes favoriter!

Oskar Nyman

Oskar är en 23-åring med ursprung i Vallentuna utanför Stockholm. Han är en skojfrisk kille med förkärlek för löpning, lösviktsgodis och rockmusik.
Efter en barndom präglad av musik tog Oskar vägen via Tibble gymnasiums estetlinje vidare in på Wallmans Stockholm. På Wallmans påbörjar Oskar nu sitt femte år som artist kombinerat med scenteknik.
Vill du göra ett bra första intryck på Oskar så kan du prova att citera något ur Galenskaparnas film Stinsen Brinner. Då blir han garanterat glad.

tove ahl

Från danslinjen på gymnasiet i Jönköping gick Tove direkt till Balettkademiens yrkesdansarlinje i Stockholm och arbetade sedan som frilansande dansare, koreograf och danslärare.
Hon gör nu sitt andra år som artist på Wallmans Stockholm och i år är hon även danskapten. Tove har en stor passion för voguing och ballroom-kulturen.
Meditation och mänskliga rättigheter står också högt på agendan, och vill du göra henne riktigt glad bjuder du henne på veganska kakor och ett Harry Potter-maraton!

anton eriksson

Anton är 24 år gammal och kommer från den sörmländska lilla sommarstaden Trosa! Hans intresse för musik växte fram när han som liten fick sin första gitarr, sedan startade han ett Hardcoreband i gäststugan på bakgården där han helst ville spela alla instrument och sjunga samtidigt, vilket han snart skulle inse kunde bli svårt!
Vid 17års-åldern såg han för första gången Kristina från Duvemåla och där och då bytte genreintresset helt från Hardcore till Musikal, bandet splittrades och Anton ansökte till Stockholms Musikalartist Utbildning, kom in, och nu 3 år senare debuterar han på Wallmans Stockholm.
Anton brinner starkt för konst och att måla och han gör även en väldigt god Carbonara!

malin eliason wallmans

malin eliason

Den här härliga västgöten heter Malin och är 30 år. Eftersom hon är uppvuxen i Mariestad så förstår du redan nu vilken öl du ska beställa om du får henne som din servitör.
Malin har jobbat både på Wallmans i Oslo och på Golden Hits men nu är det äntligen hennes första år här på Teatergatan.
När Malin var sex år fick hon frågan av Agneta Sjödin, ”Vad ska du bli när du blir stor?” Svaret var självklart, och ända sedan den dagen i Småstjärnorna har det aldrig varit något tvivel om att Malin skulle bli artist. Nu lever hon sin dröm varje dag och hennes favoritnummer i showen är, precis som Hasse Wallmans, fira-numret. 
Malin sitter gärna på hästryggen, driver en Harry Potter-fanclub med Tove och Amanda, älskar jul, är besatt av skrattrynkor och drömmer om att bli hockeyproffs i NHL.

Karl Mellqvist

Karl gör sin 12:e premiär på Wallmans Stockholm. Från att enbart arbeta med ljudet så har hans arbetsuppgifter utvecklats till att innefatta allt från tillverkning av backtracks till ljusprogrammering, men även att skapa hela shownummer från grunden.
Tidigare har Karl tjänat sitt uppehälle som bagare, gjutit stål och aluminium men även byggt timmerhus. Den första planen var dock att bli jazzsaxofonist och trummis, men efter några år insåg Karl att det var smartare att vidga sina vyer och utbildade sig till ljudtekniker och musikproducent år 2003. Sedan dess har Karl spelat in både kända och okända artister vid sidan av Wallmans i en professionell studio.
Till alla er som kommer till Wallmans säger Karl, ”vi hörs”.