Tryffelmeny

Recept på tryffelmeny

Att servera tryffel är en lysande idé för de lite finare middagarna. Testa ett av våra recept på tryffel, så som tryffelsandwich eller tryffelmajonäs med läckra tillbehör. Servera gärna en tryffelmeny på din födelsedagsmiddag, eller kanske på en romantisk dejt!

Boka nu
  • Förrätt
  • Huvudrätt
  • Efterrätt

3 x tryffel Bjud på lyxig trerättersmiddag med tryffel.

Förrätt: Tryffelsandwich med manchego

Ingredienser:
Formfranska (8 st)
Tartufata (en mix av tryffel, svarta oliver och svamp som kan köpas färdig på burk)
Manchego
Smör

Gör såhär:
1. Bred tartufata över en skiva formfranska. Lägg på ytterligare en brödskiva som lock.
2. Smält en rejäl klick smör i stekpanna och stek mackan så att den blir gyllenbrun på båda sidor.
3. Dela på diagonalen och skär bort kanterna.
4. Hyvla över rikligt med manchego.

Varmrätt: Flapsteak med tryffelmajonnäs och Pommes Anna

Ingredienser:
Flapsteak (ca 600 gram)
Färska örter, tex timjan

Tryffelmajonnäs:
2 ägg
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 dl matolja
Tartufata (efter smak)

Pommes Anna:
Ca 1 kg potatis
250 g smör
Parmesanost
Rosmarin

Gör såhär:

Pommes Anna:

1. Skär potatisen i ca 4 mm tunna skivor, använd gärna mandolin.
2. Smält smöret.
3. Riv parmesanen.
4. Lägg bakplåtspapper i en form så att det täcker kanterna – då kan du lätt lyfta ur potatiskakan när den ska skäras upp. Varva potatis, smält smör, parmesan och salt i tre till fyra lager.
Hoppa över osten på det översta lagret.
5. Grädda potatiskakan i ugn på 200 grader i ca 40 minuter tills den är genommjuk.
6. Låt kallna. (Skippa det här steget om du inte har tid)
7. Skär i snygga portionsbitar och värm sedan upp dem i ugnen igen lagom till servering.

Tryffelmajonnäs:

1. Vispa ihop äggulor, dijonsenap, vitvinsvinäger och salt i en skål. Häll sakta i olja samtidigt som du vispar tills majonnäsen har önskad konsistens. Ju mer olja desto tjockare majonnäs.
2. Rör ned tartufata efter smak.

Flapsteak:

1. Stek flapsteaken i rikligt med smör och en skvätt olja i stekpanna. Lägg gärna till en rosmarinkvist för att höja smaken.
2. Ös ofta.
3. Använd stektermometer och ta köttet från plattan vid ca 45 grader.
4. Låt köttet vila upp till ca 55 grader innan du skär upp det.

Servera köttet med en klick tryffelmajonnäs, fräska örter och Pommes Anna.

Efterrätt: Avsluta middagen med smarrig chokladtryffel!

Verkar det svårt?
Just nu kan du avnjuta den här menyn på Wallmans.