Tartar på oxfilé
Om du aldrig vågat dig på tartar är det läge för det nu. Med detta smakrika recept från våra kockar på Wallmans lär du inte misslyckas utan dina smaklökar kommer jubla åt kombinationen oxfilé, picklad rödlök och spicy miso-majonäs.
Ingredienser
Tartaren
200 gram oxfiléfärs
5 gr kryddblandningen, Sju kryddor
5 gr salt
Majonnaise
1 msk kimchi base
1 msk togarachi
2,5 dl rapsolja
Äggula
Dijonsenap
Sotad majs
1/2 majs burk
Olja
Salt
Peppar
Picklade rödlök
1st hacka rödlök
1 dl rödvinsvinäger
65 gr socker
35 gr salt
Övrigt
2 st Shiso mix ask
1.) Fintärna eller mal oxfilén.
2.) Blanda köttet med kryddorna.
3.) Smaka av med salt och peppar.
4.) Forma färsen till biffar på tallrikar.
5.) Rosta majs med lite olja och salt och peppar på 180 grader i ugn i 25 minuter.
6.) Blanda äggula och dijonsenap i en skål.
7.) Tillsätt oljan droppvis under vispning med en visp eller mixerstav.
8.) Tillsätt kimchi och togarachi. Plasta och ställ i kylen tills den ska serveras.
9.) Koka upp vinäger med salt och socker, kyl ner, läg rödlöken i vinägerlagen.
Servera oxtartaren strö över picklade rödlök och sotade majsen,
Servera med en matsked spicy miso-majonnäs och garnera med shiso mix.
Verkar det svårt?
Just nu kan du avnjuta den här menyn på Wallmans.