Eclair med körsbärskompott

Recept på Eclair med körsbärskompott, vispad grädde och choklad

Att servera eclair är en lysande idé för de lite finare middagarna. Testa vårt recept på eclair med smakrika tillbehör. Annars serverar vi den hos oss så kan du njuta på till exempel din födelsedagsmiddag, eller kanske en romantisk dejt!

Eclair med körsbärskompott, vispad grädde och choklad

Petit chouxdeg
1 ¼ dl vatten
2 ¼ dl mjölk
110 gram smör
1 tsk strösocker
1 tsk salt
160 g vetemjöl
4 ägg

Körsbärskompott
500 g urkärnade körsbär
4 dl strösocker
25 g smör

Till servering;
Smält choklad och vispad grädde

  • Värm ugnen till 200 C. Koka upp vatten, mjölk, smör, socker och salt i en kastrull. Ta av från värmen, häll ner allt mjöl och blanda kraftigt med en träslev till en homogen deg.
  • Sätt kastrullen på värmen igen och rör vidare ett par minuter tills det är en fast en fast deg.
  • Dra av kastrullen från värmen och låt svalna ett par minuter. Tillsätt sedan äggen ett och ett under ständig omrörning.
  • Låt degen vila ca 30 minuter och spritsa sedan ut fina eclairer.
  • Ugnsbaka ca 20 minuter tills de är gyllene och genombakta. Tar man ut dom för tidigt så sjunker de ihop.

Smält smöret i en vid kastrull på medelhög temperatur. Häll i socker och körsbär och låt det koka ca 15 minuter till en simmig konsistens. Kyl därefter ner kompotten.

Dela eclairerna och fyll de med kompotten och vispad grädde. Avsluta med att ringla över smält choklad.

Verkar det svårt?
Just nu kan du avnjuta den här menyn på Wallmans.